NIEUWS & UPDATES

Clubkampioenschappen R5 &R6

1 februari 2018

Tijdens ronde 5 en ronde 6 van de Clubkampioenschappen van CCG maakten vele nieuwe leden hun debuut in een officiële wedstrijd. We verwelkomen hen dan ook bij CCG en wensen ze hopelijk vele jaren curlingplezier bij onze CCG curling familie. Op onze pagina van het clubkampioenschap vindt U alle actuele standen.

 

New Years Cup

7 januari 2018

Dat weekend werd het eerste internationale curlingtoernooi ooit gehouden in België. Locatie was Zemst, organisator was Campina Turnhout. Liefst  teams uit diverse landen namen deel. Uiteraard kon ook CC Gent niet ontbreken. Het team bestond uit Yves Van De Veire, Chris van Rosmalen, Matthias Alderweireldt en Frederik Vercruyssen op vrijdag vervangen door Dirk Heylen). Van de 4 wedstrijden won CCG er drie en verloor het er één. Winnaar werd Campina/Van Dijck.

Interclub

16 december 2017

Op 16 december werden in onze thuishaven IJsbaan Kristallijn te Gent de finales gespeeld van de interclub voor seizoen 2017/2018. Na 3 groepswedstrijden waren het Campina en Tilburg die de finale betwistten. Campina Turnhout won met 7-4 en verdedigde zijn titel. CC Gent won de kleine finale met 8-3 in de bezetting Yves Van De Veire, Chris van Rosmalen en David van Nevel.

 

Nieuwsfeiten November

30 november 2017

In november werden er een aantal wedstrijden gespeeld in de verschillende competities. Voor de BCL Competitie werd er in een hoogstaande wedstrijd met 3-9 verloren van team Taxandria van Campina Turnhout. Voor CCG speelden Yves Van De Veire, Chris van Rosmalen, Jeffrey Vereecke & Frederik Vercruyssen. Tevens werden er voor de Interclub, finaleronde 16 december in Gent, en voor het Clubkampioenschap wedstrijden gespeeld, zie de desbetreffende pagina's.

BK Dubbels Zemst

15 oktober 2017

Het was het eerste BK Dubbels en ook het eerste BK in België zelfs gespeeld. In totaal 12 teams streden mee om de hoogste eer. Namens Gent speelden Chris van Rosmalen en Yves Van De Veire mee en ze wonnen 3 wedstrijden en verloren er 4, eindranking was dan de 7e plaats. De titel ging naar het duo Tom van Waterschoot en Timothy Verreycken van CC Zemst. Zilver was er voor Jeroen Spruyt  Daan Yskout van CC Zemst. Brons was er voor Stefan Van Dijck & Bart Palmans van Campina Turnhout.

 

Lentparkpokal Köln

17 september 2017

Van 15 tm 17 september 2017 werd in Keulen het Internationale Toernooi de Lentparkpokal gespeeld. In totaal 24 teams speelden om de prijzen. CC Gent speelde mee in de samenstelling Yves Van De Veire, Frederik Vercruyssen & Chris van Rosmalen. Er werden door CC Gent 4 wedstrijden gespeeld en 2x winst en 2x verlies geboekt. München en Köln werden verslagen, de teams Köln/Dundee en Düsseldorf/Hellas versloegen ons. De kop van het seizoen is eraf!

 

Kristal Quiz editie 2

31 maart  2017

Op vrijdag 31 maart was het editie 2 van de Kristal Quiz georganiseerd door onze club. In een goed bevolkte game room was het een zeer geslaagde en gezellige avond; De Quiz werd uiteindelijk gewonnen door titelverdediger De Renongs die team Paard van Parijs wederom nipt voorbleven. De derde plaats was voor het team The High Society of Westflemish Engineers. Hulde aan alle teams.

 

Belgisch Kampioenschap Curling Teams 2017

26 maart  2017

Het weekend na de EK Challenge was het volgende hoogtepunt van het seizoen. Het beslissende weekend van het BK Curling voor teams. Gent was hier als jongste vereniging met twee teams vertegenwoordigd. Ondanks vele sterke matches eindigden de Gentse teams niet in de medailles. Ze verspeelde onderling de 8e en 9e plaats. In een spannende match over 8 ends werd het 7-6 voor het team van Melody, Yves, Jeffrey, Chris vs Frederik, Matthias, Kristina, Jean-Marie, Martijn. Campina Turnhout verdedigde zijn titel door in een extra end af te rekenen met het Zemstse team van Dirk Heylen.

 

EK Challenge Herenteams

19 maart  2017

In het weekend van 19 en 20 maart werd de nationale challenge verspeeld voor Herenteams. Teams van Zemst, Turnhout en Gent maakten onderling uit wie België zou vertegenwoordigen op het EK Heren in de B-Groep in november in Zwitserland.

In de 1e match was het gelijk spannend tot de laatste steen tussen Gent & Zemst. Gent miste zijn laatste steen en Zemst won met 8-6. In match twee en drie was er ook veel spanning en wonnen uiteindelijk Zemst van Turnhout en Turnhout van Gent. Op dag 2 verloor Gent duidelijk van Zemst en won Zemst na een extra end van Turnhout. Turnhout moest daarom de laatste match tegen Gent winnen om in de race te blijven. Gent won echter met 8-4 waardoor Zemst in november ons land vertegenwoordigen zal op het EK.

 

Ronde 7 CCG Clubkampioenschap

14 maart  2017

Op 14 maart was het alweer tijd voor de 7e en voorlaatste speeldag van ons CCG Clubkampioenschap. De ploegen waren als volgt verdeeld: Jean-Marie Van Lancker, Tom Van Beneden & Chris van Rosmalen tegen Melody Versele, Jonas Vercruyssen, Frederik Vercruyssen en Yves Van De Veire. In end 1 won het team van Melody met 1 punt. End 2 werd een driepunter voor het team van Jean-Marie. Daarna scoorden beide nog een keer 2 punten en was de final score dus 5-3 voor Van Lancker, Van Beneden en Van Rosmalen. Chris staat daarmee al finaal vast als nieuwe clubkampioen, de strijd om zilver en brons is nog volledig open.

 

Up Wi' the Bonnets Stranraer Schotland

26 februari 2017

Op 25 en 26 februari speelde CC Gent mee op een internationaal curling toernooi in het Schotse Stranraer. Voor CC Gent speelden Frederik Vercruyssen, Matthias Brugge, Yves Van De Veire en Jeffrey Vereecke. CCG'er Chris van Rosmalen speelde mee met het Schots Canadese team Murray International. De eerste wedstrijd eindige met een nipte 4-6 nederlaag tegen de latere toernooiwinnaar Hamburg. Match 2 werd 4-4 tegen een van de twee teams van Dundee. De 3e wedstrijd werd met 5-7 verloren van The 4 Barrels, een combi team van Unna en Dundee. Chris en Murray International misten de finale door een zekere zege en een 8-2 voorsprong weg te geven en 8-9 te verliezen in hun laatste groepsmatch waardoor beide teams MI en CC Gent zich troffen om plek 7. Gent trok hierbij aan het langste eind en won met 8-4. Hiermee eindigde een fantastisch Schots avontuur voor club en spelers en hebben we nu al de 'verplichting' gekregen komend jaar terug te keren.

 

Ronde 6 CCG Clubkampioenschap

14 februari 2017

Afgelopen dinsdag 14 februari alweer ronde 6 van de CCG Clubkampioenschappen. Halverwege leek de match al beslist, Jonas, Chris & Matthias leidden tegen Melody, Jeffrey & Frederik al met 3-0. Versele, Vereecke & VercruyssenF wisten de wedstrijd echter nog om te draaien en met 5-3 te winnen. Weer een bewijs dat we met zijn allen enorm aan elkaar gewaagd zijn. Nog twee speelrondes voor de boeg en nog 6 potentiële winnaars. Leider is Chris met 9 punten, gevolgd door Frederik en Yves met 7 punten en Jonas, Melody en titelverdediger Jeffrey met 5 punten.

 

Dag 1 Belgisch Kampioenschap Teams 2017

4 februari 2017

Dag 1 van 3 van het Belgisch Kampioenschap Curling 2017 werd op 4 februari gespeeld in het Nederlandse Zoetermeer. De 9 teams van de drie Belgische Clubs waren present waaronder namens CCG  de twee Gentse teams CWA en Freezing Moose. Hoogtepunt van de eerste dag voor onze teams was een onderlinge 3-3 tijdens een felbevochten strijd.  Momenteel heeft Freezing Moose 2 punten verzameld en CWA 1 punt. Op 25 en 26 maart krijgt het BK zijn vervolg.

Ronde 5 CCG Clubkampioenschap

17 januari 2017

Dinsdag 17 januari was de 5e ronde op 8 van het CCG Clubkampioenschap. Het was een 3 tegen 3 deze avond in de samenstellingen Yves Van De Veire, Frederik Vercruyssen tegen Jonas Vercruyssen, Jeffrey Vereecke, Matthias Brugge. Na een snelle 0-2 in het eerste end werd de match in end twee en drie op de kop gezet met achtereenvolgens 3-0 en 4-0, de 0-1 in het laatste end was slechts voor de statistieken. Einduitslag 7-3 zege voor Frederik, Yves & Chris.

 

Ronde 4 CCG Clubkampioenschap

13 december 2016

Op 13 december was het alweer de 4e speelronde om het felbevochten CCG Clubkampioenschap. We zijn nu halverwege deze strijd gekomen. Het leek een eenvoudige zege: 7-0 van Yves, Melody, Tom, Chris & Frederik tegen Jonas, Jeffrey, Matthias, Jean-Marie & Martijn. Het was echter het 3e end dat de doorslag zou geven, team Vereecke leek lang op weg naar 3 of 4 punten maar een uitgekiend lucky shot van Yves draaide de zaken om naar een punt voor de uiteindelijke winnaar.

Ronde 2 Interclub

12 december 2016

Maandag 12 december in het gezellige Turnhout was Ronde 2 van de Interclub Competitie. Campina Turnhout behield zijn koppositie met een zege op het nu nog puntloze Zemst. CC Gent haalde een knappe zege op CC Tilburg: 6-2. In de team samenstelling Yves Van De Veire, Jonas Vercruyssen, Matthias Brugge en Jeffrey Vereecke werd een sterke match gespeeld die nog even spannend werd in het 6e en laatste end, maar het was toch CC Gent dat uiteindelijk aan het langste eind trok.

 

Ronde 1 Interclub

17 november 2016

Op donderdag 17 november werd in Tilburg de 1e ronde van de Interclub competitie gespeeld. Deze vriendschappelijke League wordt verspeeld over drie voorrondes in Tilburg, Turnhout & Zemst en de finaleronde in Gent. Voor CC Gent kwamen Jonas Vercruyssen, Chris van Rosmalen, Jeffrey Vereecke en Matthias Brugge in actie. Zij konden niet voorkomen dat de wedstrijd van Gent tegen Turnhout een 1-9 zege werd voor Campina. In de andere wedstrijd won thuisclub Tilburg van Zemst met 5-3. Gent zal dus komende twee matches moeten winnen om nog kans te maken op de 1e plaats.

 

Ronde 3 CCG Clubkampioenschap

15 november 2016

Op 15 november werd ronde 3 verspeeld in het CCG Clubkampioenschap. Twee teams namen het op supersnel ijs tegen elkaar op. Het werd een nek-aan-nek race die spannend bleef tot op de laatste steen. Team Jonas Vercruyssen, Chris van Rosmalen verloor het eerste end met 0-1 tegen team Melody Versele, Martijn Van De Walle, Yves Van De Veire. In de 3 volgende ends draaide het tweetal de stand echter om via ends van 1-0, 2-0, 1-0. Eindstand dus: 4-1 en met Jonas Vercruyssen een nieuwe koploper. Er volgen nog 5 speelrondes.

 

Curling Across the Nations in Gent

29 oktober 2016

Op 29 oktober deed de Canadese curler Rob Swan Gent aan met zijn Curling Across the Nations Tour. Hij probeert door in zoveel mogelijk landen, op zoveel mogelijk ijsbanen in zo een kort mogelijke tijd, curling te spelen in het Guinness Book of Records te komen. Gent was hierbij de voorlopig laatste Europese locatie en vertegenwoordigde curling in België.

In een onderlingen match traden deze teams in de arena en speelden uiteindelijk 5-5: Swan, Fitzpatrick, Geeraert, vd Walle tegen Versele, vd Veire, Vereecke, Heylen/van Rosmalen.

 

Ronde 2 CCG Clubkampioenschap

11 oktober 2016

Op 11 oktober alweer de 2e ronde van het fameuze Clubkampioenschap. Lange tijd leek het team van Jeffrey, Yana, Jean-Marie, Matthias & Chris op ruime zege af te stevenen, halverwege was het al 4-1. Jonas, Melody, Yves, Jens, Martijn & Frederik vochten echter verbeten terug en haalden met hun allerlaatste worp van de wedstrijd door Frederik Vercruyssen de 4-4 gelijkmaker en een belangrijk punt. Nieuwe koplopers zijn Yves en Jonas, titelverdediger Jeffrey staat gedeeld 3e met Yana & Chris.

Ronde 1 CCG Clubkampioenschap

27 september 2016

Op 27 september was de 1e ronde van het CCG Clubkampîoenschap. We zoeken dit seizoen een opvolger voor Jeffrey Vereecke die afgelopen curlingjaar de titel met verve won. De loting stelde de teams als volgt samen. Onder skip Jonas Vercruyssen speelden Jeffrey Vereecke, Yana Delobel, Yves Van De Veire & Chris van Rosmalen. Onder skip Melody Versele speelden Frederik Vercruyssen, Martijn Van De Walle, Matthias Brugge & Jean-Marie Van Lancker. Het team van Skip Vercruyssen behield in een leuke en spannende match de overhand met 3-1 (2-0,1-0,0-0,0-1).

CC Gent op Start Toernooi

25 september 2016

Op 24 en 25 september nam CC Gent deel aan het Start Toernooi in Zoetermeer. Er was deelname van 5 sterke tegenstanders: twee Talents teams uit Nederland, twee teams van Zemst: Mjölnir en Karingu en de Belgische senioren de Black Ducks. Ondanks enkele knappe wedstrijden kon er net geen zege meegenomen worden naar huis. CCG speelde in de samenstelling: Chris van Rosmalen, Martijn Van De Walle en Yves Van De Veire. Karingu Akuma, waarvan CCG nipt met 5-7 verloor, won het toernooi.

Gents getint Belgisch team op WK

20 april 2016

Van 14 tm 24 april verbleef ons WK team Mixed Doubles in Karlstad voor het WK Mixed Doubles dat daar gepland stond. Zaterdag 16 april startten de wedstrijden. De matches werden gespeeld in de fameuze Löfbergs Arena. Normaal gezien thuishaven van de bekende ijshockeygrootheid Farjestads BK. Deze is nu omgebouwd naar een imposante 5-sheeter voor dit WK curling event. Alle resultaten en een verslag staan op onze webpagina Wedstrijden-Mixed Doubles en online via webpagina http://www.worldcurling.org/wmdcc2016.

 

 

Jeffrey wint Clubkampioenschap

5 april 2016

Op 5 april werd de finaleronde van het CCG Clubkampioenschap gespeeld. In een spannende en goed gespeelde match speelde het team van Jeffrey Vereecke, Frederik Vercruyssen en Jonas Vercruyssen met 4-4 gelijk tegen het team van Martijn Van De Walle, Melody Versele en Chris van Rosmalen.

Het team van Jeffrey startte sterker en won 3 van de 4 eerste ends met 1 punt, tussendoor scoorde het team van Melody 1 punt in het 2e end, tussenstand 3-1. In het 5e end leek het team van Melody de match te beslissen door drie punten te scoren en op 4-3 te komen, in het laatste end boog het team van Jeffrey echter ondanks in benarde positie te liggen toch het ene punt dat nodig was om een 4-4 gelijkspel uit het vuur te slepen.

 

 

WK-team traint

2 april 2016

Op 2 april werd door het WK team Mixed Doubles de laatste echte training afgewerkt in het Nederlandse Zoetermeer. Coach Chris van Rosmalen en spelers Melody Versele & Martijn Van De Walle werden hierin bijgestaan door golden oldie Jaap Veerman, waarvoor nog eens dank aan Jaap.

Woensdag 13 april vertrekt het team naar het Zweedse Karlstad waar op zaterdag 16 april de wedstrijden starten. België is ingedeeld in een sterke poule met wereldkampioenen Hongarije, Zwitserland, Letland, Slowakije, Polen en Bulgarije. In totaal strijden 42 teams om de wereldtitel en belangrijke punten voor Olympische kwalificatie. 

Tegelijkertijd spelen onze vrienden van Campina namens België in hetzelfde Karslatd om de WK titel bij de senioren. Wij wensen de Black Ducks dan ook heel veel succes.

 

 

Interclubronde 5

29 maart 2016

Tijdens ronde 5 van de Interclub League verloor CC Gent thuis met 2-7 van Belgisch Kampioen Campina Turnhout. Na een snelle 2-0 voorsprong kwam Turnhout beter in de match en trokken de bezoekers aan het langste eind. Gent is daarmee uitgeschakeld voor de eerste plaats, de laatste ronde wordt gespeeld op 29 april in Mechelen waar de gastheren de CCT-tegenstander zijn.

Gent speelde in de volgende opstelling: skip: Jeffrey Vereecke, 3rd: Matthias Brugge, 2nd: Frederik Vercruyssen, Lead: Jonas Vercruyssen. Campina kwam met de volgende grote kanonnen aan de start. Skip: Stefaan Van Heddegem, 3rd: Wayne Fitzpatrick, 2nd: Stefan Van Dijck, Lead: Jan De Swert.

 

 

CC Gent op Hammerheads Trophy

13 maart 2016

Op de Hammerheads Trophy gespeeld op 11-12-13 maart in het Nederlandse Zoetermeer speelde CC Gent mee met het team: Martijn Van De Walle, Melody Versele, Frederik Vercruyssen & Chris van Rosmalen. In het sterk bezette toernooi werden 5 wedstrijden gespeeld, met helaas uiteindelijk net geen zege.

Op vrijdag werd er met 4-8 verloren in een match die lange tijd gelijk ging, tegen team Rockafellas van CC Utrecht. De 2e match van de dag ging duidelijk met 4-11 verloren tegen het Nederlandse nationale juniorenteam. Op zaterdag ging de wedstrijd tegen het nationale Belgische seniorenteam de Black Ducks nipt met 4-7 verloren. Ook de match tegen team Kaboutertje van CC Utrecht ging met 6-8 verloren na een 6-3 voorsprong. De laatste wedstrijd op zondag eindigde in 1-6 tegen team Awesomesauce van CC Utrecht. Veel goed spel, helaas geen punten op de HHT 2016 voor CC Gent.

 

 

CC Gent eindigt 7e, 11e en 12e op BK

28 februari  2016

Tijdens het finaleweekend van het Belgisch Kampioenschap Curling 2016 gespeeld in het Nederlandse Zoetermeer voor de draaiende camera's van Sportweekend bevestigden de 3 Gentse teams de stijgende tendens. In vergelijking met de vorige editie (toen 9e,12e,13e) eindigden de teams nu op plek 7: Mixed Doubles, plek 11: West Flanders en plek 12: CWA.

In de afsluitende wedstrijden op zondag won Gent/Van De Walle met 11-4 van Campina/Van Loock in de strijd om 7/8 en won Gent/Vercruyssen de interne broederstrijd van Gent/Brugge met 5-4.

Kampioen van België werd uiteindelijk Campina/Van Dijck dat in een spannende finale de hegemonie van Mechelen/Verreycken doorbrak. Campina/Willems behaalde het brons.